Storm, arkwright, foto's
Door: Thijs
Blijf op de hoogte en volg Thijs
26 Oktober 2006 | Verenigde Staten, Buffalo
1 foto secht meer dan 1000 worden : http://picasaweb.google.com/HeeroRidder
Jaah jaah de storm is over. En we hebben het over leeft. het gekke was dat we 3 dagen voor de storm in Arkwright waren. Arkwright is waar Gregs ouders leven, Mr and Mrs Norton. we zijn daar zondag 8 october en maandag 9 october geweest (maandag was columbus dag) , Nils was oko mee. gelukkig waren we in 2 auto's want anders had het niet gepast. Greg, Nils, Sckyler, Leah en Jill. het was dus best een drukte daar ineens.
de eerste dag daar hebben we wijnig gedaan, allen wat gevist in de pond, in tegenstelling tot de eerste keer was het prachtig weer(lucky nils). Leah wil graag vissen dus moeten wij gaan vissen en zij haalt ze in. dat is het enige wat ze doet. ooh jaah en sckyler wil monopoly spelen. dus hebben we die avond, in de barn(een zoort schuur met slaap plaats boven in) monopoly gespeelt na dat leah en sckyler naar bed waren. ik won natuurlijk, ook al starte ik met bijna niks.
de volgede dag was prachtig. van alles gedaan en geregeld. zie : http://picasaweb.google.com/HeeroRidder
voor foto's (arkwright)
Al een tijd was de drijfend stijger stuk zo die hebben we er uit gehaald. net als de boot die veel te veel water in zijn lucht compartimenten had. daarna gezwommen in het ice koude water, we waren toch al nat van de stijger er uit halen. Eigenlijk hebben we gewoon niks gedaan, alleen wat gelopen, zonnebaden, en Football gespeeld. nee geen soccer football. een echt vacantie oord.
Echer 3 dagen later was het donderdag de 12e, het begon gewoon, als een school dag, Koud.
zelf zop koud dat het midden in de dag ging sneeuwen, natte sneeuw. ik had een afspraak om een van mij testen te bespreken met mijn Goverment leeraar, dus was ik te laat voor de bus. imiddels was de natte sneeuw in erg koude sneeuw verander. en ik lopen naar delawere ave, om de gewone bus te pakken. op zich is dat niet zo'n eind ongeveer 10 min lopen. maar in die 10 min kon ik mijn benen net meer voelen, kouder dan koud en nat. thuis dook ik meteen in bed om er niet meer uit te komen tot dat ik weer warm was. heer lijk geslapen btw.
regen onweer sneeuw en Lightning.
maar na regen komt altijd het mzonneschijn net als deze keer. Vrijdag ochten. prachtig weer, alleen ik had een zwarte klok die niks zij. dus ik opweg naar bene, komen de kinderen op me af van uit gregs kamer: We have no school today why not. look outside. en ik zech een prachtige maagdelijke sneeuw, klaar om naar buiten te gaan en een goed sneeuw ballen gevecht te hebben. maar het was niet zo simpel, onze power was midden in de nacht uit gegaan. om 3:12 om precies te zijn. geen douch, geen warmte geen tv geen pc, terug in de 18 eeuw, geweldig. de eerste dag. tot dat het avond was en de Sabers speelde, dat moesten we naatuurlijk missen. geluukig had nils wel power maar geen kabel, dus zaten we met spanning naar de radio te luisteren 7-4 gewonnen.
over de Sabres,ze zijn onverslagen 9-0-0-0, met top ranking in elke klasse (punten, gaols, assists) vanaafond game nummer 10. de besste opening is 8 van sabers en 10 ooit, als ze deze winnen evenarens ooit en ook de best winning streak in sabres history (10 wins achter elkaar maakt niet uit wanner in het seizoen).GO SABERS
saterdag begon het opruimen, 4 dagen takken slepen, zagen bomen, slepen. en natuurlijk me zelf. maar ach dat gebeurt. het voelde een betje als bommen kappen bij schelte, maar dan ongepland en iedereen dee het. na 7 dagen ook weer power terug, in die tijd zijn we overal geweest thuis, bij nils, andre mensen met power. en sabres in cafes gezien.(lol dat we hadden). maar ach na 9 dagen vrij van school weer terug. en iedreen haaft het opeens druk met veloren tijd inhalen. dus 2 boeken lezen, meer huiswerk 7 testen, en moregen weer 3.
Maar moregen ga ik naar NewYorkCity. om 4 uur s'ochtens opstaan, naar de drop off point met nils n 2 andre exstange. en dan the NYC rotary bus trip. zo veel zin in.
dus mijn volgende verhaal.
kus aan allen en groeten van thijs ridder
ps, elke heineken dop is welkom!!! please
27 Oktober 2006 - 13:58
Schelte:
geweldige avonturen thijs en jammer dat je dan weer zo veel moet inhalen. succes met je testen en boeken lezen. zal kijken of ik nog Heineken doppen kan vinden. Geniet ze Schelte. -
29 Oktober 2006 - 20:07
Elisabeth:
Hai Thijs, lees net je bericht. wat een avonturen!! Maar new York is echt fantastisch, ben benieuwd naar je reactie, elisabeth -
01 November 2006 - 13:06
Rolien:
geweldig die foto's! kan ik me eindelijk een beetje voorstellen waar je bent.
kijk uit naar je volgende avontuur -
15 November 2006 - 00:07
Lieke:
Hee Thijs,
leuk en spannend verhaal! De foto's ga ik een ander keertje eens goed bekijken. Maar een klein vraagje: ik begreep van Adriaan dat je nog een mailtje (in het engels dacht ik?) had gestuurd, inclusief verhaal over kettingzaag... dat heb ik volgens mij niet gehad! Ik wil wel graag op de hoogte blijven, dus wil je me weer op je emaillijst zetten? Bedankt! -
21 November 2006 - 18:59
Pascal:
HA DIE THIJS!!!! Zo, allemaal spannende verhalen en belevenissen, erg leuk. zoals gebruikelijk hou ík je op de hoogte van het néderlandse voetbal, psv pakt z'n puntjes,staan 1-ste, máár, FEYENOORD komt eraan. En ook GRONINGEN blijft t goed doen. vorige week wél met 1-7 verloren, maar ja: kan gebeuren! K blijf je op de hoogte houden. Sannemarije en ik hebben een hele stapel heinekendoppen voor je, die zal je wel opgestuurd krijgen. Nou, rustig aan daar, niet té veel achter de meiden aan, en we spreken elkaar wel weer!!! groeten uit veendam -
21 November 2006 - 19:11
Lukas En Janny:
Hallo Thijs. We hebben van Pascal jouw adres gekregen en we willen je even een berichtje sturen.
Hopelijk heb je het een beetje naar de zin daar.
Gaat het op school ook goed??Heb je al een winterjas gekocht??. We hoorden van je moeder dat je het zo koud had,nou met een lekkere warme jas hou je het wel vol.Nog veel plezier en we houden nu een beetje contact.Met de BV Veendam gaat het trouwens ook goed.Nou Thijs de groeten van lukas en janny en tot ziens. -
01 December 2006 - 00:08
Adriaan:
Hee Thijs,
Nu ik terug ben in NL eindelijk eens goed de tijd om je weblog te bekijken. Echt leuk al die fotos te zien! Leuke meisjes wel bij de rotary geloof ik ;) En wat een sneeuw zeg. Maar da's natuurlijk al weer lang geleden. Stuur snel een volgend bericht wat mij betreft.
Veel plezier en niet te veel kalkoenen bikken de komende maand!
groeten Adriaan -
13 December 2006 - 22:44
PieterR:
ha eindelijk je weblog gevonden, ik moet wel een heleboel bijlezen. mooie sneeuw foto, dat maken we hier niet meer mee: het was 16 graden in december: een record voor ons kikkerlandje
geniet-ze -
02 Januari 2007 - 09:56
Karen En Chris:
Mooie foto',leuke inkijk in je amerikaanse leven.
Groetjes, Karen en Chris